Napelemes alkalmazások

Az évek során a folyamatos technológiai fejlődés újabb lehetőségeket aknáz ki az energia előállítás terén, és ezzel az energiapiacon.  Az alternatív, elsősorban zöld, energiák térnyerésével a General Electric is kínál megoldásokat ezen a területen, elsősorban a napelemes rendszerek DC és AC köri védelmére és működtetésére. Eszközök tekintetében életvédelmi készülékek, áramköri védelmek és kapcsolók, túlfeszültség-levezetők, valamint elosztószekrények szerepelnek a kínálatban.

Egyenáramú kismegszakítók

Napelemes rendszerek füzéreinek túlterhelés és zárlati védelmére az EP100UC sorozatú, 6-63A tartományban kapható, 2 és 4 pólusú, 880VDC névleges (max. 1000VDC) feszültségű, B és C karakterisztikájú kismegszakítók alkalmasak.

Egyenáramú kapcsolók

Napelemes rendszerek DC-köri leválasztására 2, 4 és 8 pólusú, 16-100A közötti névleges áramú, 600-1000VDC feszültségszinteken használható, IP20, illetve IP65 (tokozott) védettségű kapcsolók alkalmasak.

Egyenáramú túlfeszültség-levezetők

A DC-köri túlfeszültségek elleni védelemre a SurgeGuard család I-II-DC (B-C) és II-DC (C) osztályú cserélhető betétes, valamint monoblokk túlfeszültség-levezetői közül lehet választani, melyek 600-1170VDC névleges feszültségen, 2 és 3 pólusú kialakításban, 40-65kA közötti maximális egyszeri impulzusáramú (Imax), illetve távjelzéssel (1CO) ellátott kivitelben is kaphatók.

Egyenáramköri készülékek elosztó szekrényei

A többnyire kültéri elhelyezésű fűzérelosztói feladatra poliésztérből készült, magas védettségű IP67 IK10, nagy UV állóságú és névleges szigetelési feszültségű (Ui=1000V) elosztószekrények állnak rendelkezésre, melyek széles környezeti hőmérséklettartományban (-50˚…+70˚C) képesek üzemelni. A feladatra az APO, Aria, Polysafe vagy Aquaria sorozatú szekrények közül választhatunk.

 

Katalógus letöltése Vissza az oldal tetejére